Enhjørningen erobrer verden

Lav din egen Lamatrøje

I starten af januar var jeg så heldig at få lov til at gå amok i en Panduro-butik; eneste betingelse var, at det skulle have noget med strik at gøre.

Jeg samarbejder allerede med en masse af de allerbedste garnfirmaer om at lave designs i deres garner, så jeg vidste, at nu hvor jeg havde muligheden, så ville jeg lade denne omgang strik bære præg af noget andet end blot lækkert garn. Den skulle pimpes efter alle kunstens regler; med broderi, perle, glimmer og pailletter.

Der blev kylet i kurven, og da jeg kom hjem, kunne det store arbejde gå igang; jeg havde en helt klar ide om, hvad jeg ville lave: En lama-trøje. Inspireret af de der sydamerikanske “pyntelamaer”.  Hvis du også vil lave en lamatrøje, så giver jeg en kort DIY herunder 🙂 Du kan se flere billeder under #llamalicious på Instagram og del også meget gerne under det tag, hvis du selv giver dig i kast med lamapyntningen 🙂

Jeg startede med at strikke selve trøjen. 

Her kunne jeg jo sådan set sagtens være stoppet, for i sig selv blev det er virkelig fin lille sag i en ret lækker farve. Grundopskriften her er Hero-sweater fra min bog Ingen strikkedarer: Strikkefastheden er 22 m og jeg strikkede i str. 3-4 år.

Når du har strikket din sweater er du klar til at brodere – jeg broderede i en anden type garn end den, jeg strikkede med. Sweateren er strikket i Merino mix men jeg broderede i deres rene uldgarn “Pure Wool”. Der broderes med maskesting i forskellige farver. Brodér således:

Da jeg havde broderet selve “grundlamaen”, så børstede jeg den med en (til formålet indkøbt) hundebørste; så rejste uldens fibre sig og lamaen blev helt rigtig lodden, så det lignede pels. Den del kan selvfølgelig sagtens undlades.

Herfra broderer du nu videre således;

Broder kurven og fødderne samt afgrænsningen af saddel og øjne, hale, mule, mund og ører. Jeg er ikke den mest erfarne brodøse selv, men ideer er der nok af, som det er bare om at gribe nålen og improvisere sig frem. Stingene jeg har tegnet her skal mest ses som vejledende – prøv dig frem.

Når din lama er blevet pyntet til en helt almindelig lama, er du klar til at gå amok, så den bliver “Llamalicious”

Her snakker vi altså fuld skrald på perler og hele baduljen; igen – jeg havde ikke en fast plan, da jeg gik i gang, men fornøjede mig bare med at lade hænderne arbejde og se, hvad der kom ud af det. Blomsterne er lavet af en masse franske knuder og små blomster lavet af krydsede sting. Derudover er der syet perler på diverse steder.

Nu er du klar til at møde verden i din lamatrøje. Del gerne dit arbejde på Instagram med #llamalicioussweater (bemærk de to “LL” i starten; det er fordi det er engelsk:)) – så vil jeg elske at følge med 🙂

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Enhjørningen erobrer verden