Ud og hjem til Sydfrankrig i bil - tips og tricks

Ugeplan – det bedste du kan gøre for dig selv i 2019

Herhjemme har vi 3 børn i alderen 3-8 år. Derudover er vi to voksne, begge med et fuldtidsjob, den ene af os endda så skør, at der også er et firma og en masse pendling oveni. Det er mig, der er den skøre.

Jeg delte i dag et opslag på Instagram (@vaskavullaknit), hvor jeg viste vores ugeplan. Ja, det er jo altså på ingen måde raketvidenskab, men det er nu engang sådan, at hvis man sætter sig og skriver noget ned – med sin hånd og en pen, ikke digitalt – ja, så husker man det bedre. Og det er derfor det, vi gør. Skriver ned. Hver søndag sætter vi os og skriver alt ind i ugeplanen, samtidig med at vi tjekker skoleintra og lægger madplan osv. Det hele skrives så over på ugeplanen, som jeg jo viste på Instagram, og derefter er der en langt større chance for, at vi husker det. Chance, ikke garanti.

Vi må erkende, at de uger, vi ikke skriver ned, er der alt for mange ting, der glipper – lige fra turtasker til frisørtider. Ja, kald os bare glemsomme, men jeg tror egentlig at rigtig mange “almindelige” familier med en håndfuld børn i forskellige institutioner, fritidsaktiviteter og jobs osv. har det på samme måde. Vi har valgt at gøre noget ved det og det letter en hel del 🙂 Mest fordi det er den værste følelse i verden at blive ramt af den der “var det i dag?!!”-fornemmelse, når man står i garderoben i skolen.

Flere af jer skrev og spurgte, om jeg ikke ville lave en downloadbar udgave af vores plan, og det vil jeg supergerne- Det var samtidig et incitament til at få lavet en anden end den håndskrevne version, vi selv laver hver uge.

Kalenderen ser således ud – klik på den for at downloade den printbare version:

Man starter med at udfylde uge, dato og måned. Herunder har jeg lavet et felt der hedder “hvor?”. Det er egentlig et lidt for sjov-felt, men det er fordi jeg altid selv skriver under, hvor den ugeplan nu gælder henne – alt efter humør er “hvor” så “verdens bedste familie”, “det vanvittige hamsterhjul”, “den mest røvsyge uge”, “det store cirkus” osv. – Så for man lige tjekket ind på tingenes tilstand og sat en titel på galskaben 😉

Derudover giver den sig selv, tænker jeg 🙂 Dagene er jo som de er. Aktiviteter er de ting der, ofte, går igen, og som omhandler børnene som oftest: Herhjemme er det fx idræt, trommer for den mellemste, turdag for den yngste, bibliotekstime for begge drenge i skolen eller eventuelle hente/bringe-info. Under HUSK er det mere sådan noget “bilen på værksted”, “Ring til forsikring”-agtige ting. Altså ting man skal have gjort i løbet af den dag. Under “mad”, ja der skriver vi madplan. Som oftest er madplanen ikke så afhængig af dage herhjemme, så de kan bytte plads undervejs i ugen, og vi skriver og køber altid kun ind til 4 retter. Det skyldes at der oftest er en dag, der alligevel ender med rugbrød eller med at spise hos bedsteforældrene eller lignende. Slutteligt er der en “andet i ugen” – her skriver vi noget, der skal nås i løbet af ugen – på en måde lidt det samme som “HUSK”, men måske med lidt løsere bagkant: “Køb gave til fødselsdag”, “Gem mælkekartoner til billedekunst”-agtig info…

Så ja, det er altså sådan, vi udfylder vores ugeplan… Det er en kæmpe befrielse for os, når det kører. Især fordi ekstrainfo fra fx børnehave og skole ofte kun rammer den af os, der henter, og vores planlægningssøndage er derfor en meget god stund til lige at få opsummeret, hvad der er kommet ind af info i løbet af ugen (hvis nogen fra skolen eller BH læser med nu, er de ved at grine deres røv i laser… Hilsen dem der altid glemmer bleer)..

Nuvel – gør det! Man føler sig altid 10 skridt foran, når den er udfyldt.

1 kommentar

  • Anne Guri Frandsen

    Når kommer mønsteret på enhjørningen:)en jente på 8 år som alltid har nektet og brukestrikke genser ar kommet til meg og spurt om jeg kan lage lik til henne:)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ud og hjem til Sydfrankrig i bil - tips og tricks