Fra én strikker til en kommende

Vilma er landet

Vilma er nyeste skud på min strikkeopskriftsstamme, og nu er den endelig klar til, at alle jer, der følger med og som måtte være strikkeinteresserede, kan kyle den på pindene derude. Du finder opskriften i min shop her 

Når det kommer til strikkeopskrifter, så kan jeg lide at lave det meste; jeg kan lide det enkle, det komplicerede, hulmønster og farver osv. Mest af alt handler det nok om, at når jeg laver en opskrift, så kører jeg på en ide, jeg har fået, og så bliver jeg høj på den energi som min “åbenbaring” giver mig. Men de gange, hvor jeg virkelig synes det er sjovt, det er, når jeg har fundet en sjov måde at konstruere på – noget, der er lidt anderledes, eller som ikke er set så meget før- og sådan har jeg det med Vilmasweateren. jeg synes den er anderledes og stadig så enkel, at den har sin berettigelse i en hverdagsgarderobe.

Vilma er strikke i 1 tråd Arwetta og 1 tråd Tilia, begge fra Filcolana. Den smule kunstmateriale, der er i Arwettaen, giver lidt ekstra hold og gør, at blusen ikke blive for slasket, synes jeg. Tiliaen tilføjer mest af alt bare det, som mohair og silke jo gør – et eksklusivt og lækkert look.

Jeg har strikket Vilma i to basisfarver, som egner sig til det meste. Jeg synes den sandfarvede er blevet superlækker i sin enkelhed. Tænker at den går godt til kontorlook med en hvid top eller skjorte under. Farverne er Arwetta Sand 971 og Tilia Latte 336.

Den rødbrune er lidt “vildere”, selvom vi vist ikke just kan kalde det neon. Det er to spritnye farver på Filcolanas i forvejen imponerende farverkort. Farverne er Arwetta Red squirrel 352 og Tilia Sienna 350. Da jeg første gang sad med de to farver i hænderne fortrød jeg min bestilling; tænkte at de da ikke passede sammen, fordi den ene var brun og den anden var rød. Men nu var det jo bestilt og så måtte det komme an på en prøve og det endte jo med at blive et vanvittig flot miks, som giver en rigtig flot, dyb rustrød. Så valget er ikke fortrudt. Sådan kan man blive glædeligt overrasket.

Mine opskrifter er aldrig svære, og selvom dette ikke er et begyndeprojekt, så forsøger jeg altid at formulere mig sådan, så også relativt nye strikkere kan være med. Er du “ny til pinds” skal du derfor ikke være bange for at kaste dig over den eller andre af mine opskrifter.

Hvis du er i tvivl, om du er sej nok på pindene til at give dig i kast med Vilma, så er du allerede godt på vej hvis du kan strikke rib (1 ret/1 vrang), strikke glatstrik – dvs. ret på retsiden og vrang på vrangsiden, strikke rundt i glatstrik på rundpind, strikke masker sammen og strikke masker op. Resten bliver forklaret i opskriften.

Jeg har lagt Vilma til intropris ugen ud i shoppen og du kan også se mere til den på Instagram under #vilmasweater

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra én strikker til en kommende