Harald bliver født

LUN er udkommet!

LUN er udkommet!

I går udkom LUN, som er et samarbejde mellem hækledesigner Jeanette Bøgelund Bentzen og mig. Det er min anden bog på et halvt år, og selvom det har trukket tænder ud, så er det det hele værd, når jeg ser hvor fantastisk smuk en bog, vi sammen har lavet.

Jeanette og jeg kender hinanden fra Instagram, hvor vi efter at have skrevet lidt sammen besluttede os for at mødes og snakke om det vi begge to interesserer os for; garn, strik, hækling, kreativitet og skaberliv. Kort tid efter vores første møde, blev Jeanette gravid med sin anden søn, og da jeg også havde et par graviditeter omkring mig, kontaktede jeg Jeanette og foreslog hende, at vi skulle lave en bog med babyopskrifter – både til strik og hækling.

Som sagt så gjort, og et år efter står vi nu med vores fælles baby i hånden: LUN – strik og hækling til mor og baby.

For ja, bogen indeholder også opskrifter til mor fra str. S-XL og i babystørrelse går opskrifterne fra str. præmatur til størrelse 18 måneder. Vi valgte at de for tidligt fødte også skulle have en størrelse i bogen, da det er noget, vi flere gange har hørt efterlyst.

Det første vi gjorde, da vi havde vores etablerende møde omkring bogen, var at tune os ind på den stemning, vi ønskede, der skulle være i bogen. Vi ønskede nemlig begge at lave en bog, der udover at have en masse gode opskrifter, også skulle være en æstetisk smuk oplevelse; en bog man havde lyst til at kigge i, også bare for at få den dér fornemmelse. Den skulle ramme den fornemmelse, man har i de første måneder med et lille barn. Den kaldes populært barselsboblen, men er i virkeligheden en mudret masse af modstridende følelser. En følelse af at være høj på livet og samtidig komplet udmattet, at grine højt det ene øjeblik for derefter at græde i kaffen det næste, at ønske at nogen ville sidde lidt med ens baby, så man lige kunne hvile sig og samtidig slet ikke have lyst til at give den lille klump fra sig. Følelserne man går igennem i disse første måneder er så nuancerede og forskelligartede, så det med rette kan kaldes en rutsjebanetur. Når man kommer ud på den anden side, kan man måske slet ikke huske det. Men det var den fornemmelse vi ønskede at fange; lykke i et tåget skær.

Bogens kreative samarbejde kunne heller ikke være gået bedre – med mig bag kameraet og strikkeopskrifterne og med Jeanette bag skærmen til at sikre det grafiske udtryk og de smukke hækleopskrifter, har vi indfaget præcis den stemning, som vi ønskede, da vi gik igang med bogen.

Vi håber, at I vil tage godt imod den

Bogen kan købes lige her eller i rigtig mange garnbutikker landet over.

1 kommentar

 • Susan petersen

  Fin bog.
  Er det evt muligt at mønster til Buster tæppe kunne blive vist på youtube ville hjælpe mig en del.
  Håber at høre fra jer.
  Mvh
  Susan

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Harald bliver født